Mennyi tárolóra lesz szükség? – Fontos kérdés!

Tárolóhely

Az egyik legfontosabb kérdés a lakberendezésben az, hogy mennyi tárolóhellyel kalkuláljunk az új berendezés kialakítása során. A válasz nem csak meghatározza az egyes helyiségek berendezését, de a hosszú távú problémák elkerülésében is igen nagy szerepet játszik. Hiszen, ha már az elején be tudjuk tervezni az összes szükséges tárolót, akkor később nem kell azon bosszankodnunk, hogy nem tudunk hová pakolni.

Miért okoz gondot ez a számítás?

Két dolgot mindenkinek kell elfogadnia. Az egyik, hogy fogalmunk sincs arról, hogy jelenleg mennyi holmink van az otthonunkban. A másik pedig, hogy az új berendezéshez társulni fog számos olyan eszköz, tárgy, felszerelés, stb., amiből újat vásárolunk majd, de ha úgy döntünk, hogy a régit is megtartjuk, akkor a szükséges tárolók mennyiségét máris a duplájára növeltük.

A megoldás egyszerű

Van egy rendkívül egyszerű mód annak a kiszámítására, hogy mennyi tárolóhelyre van szükség: mérjük le! Csak egy mérőszalag kell hozzá. Ha kategóriák szerint haladunk, az még inkább megkönnyíti a dolgunkat az új berendezés megtervezésére. Ha például azt szeretnénk tudni, mennyi hely kell majd a könyveinknek, mérjük le az összes felület hosszát, ahol könyveket tárolunk. A polcokat, szekrényeket, stb. Így tudni fogjuk, hogy jelenleg mennyi helyet foglalnak a könyveink. A könyveknek a sajátossága, hogy a mennyiségük folyamatosan bővül, de ritkán csökken. Ezért, ha kényelmesen szeretnénk a könyveinket tárolni, az új berendezésnél kalkuláljunk a jelenlegi kihasználtságnál másfélszer annyi helyet, így elkerülhetjük a bosszankodást. A ruháknál ugyanez a módszer: mérjük le mérőszalaggal a polcokat és a vállfatartó síneket, hogy lássuk, mennyi helyre van jelenleg szükségünk. Ezt megszorozva másféllel, akkor is kényelmesen el fogunk férni az új gardróbszekrényünkben, ha a régi darabokhoz is ragaszkodunk.

Alternatív megoldások

Ha korlátozottak a lehetőségeink, például helyhiány miatt, akkor muszáj alternatív megoldásokat keresni a tárolásra. Ilyen például az ágyneműtartó, ami remek tárolóhely, és mindent bele pakolhatunk, amit ritkán használunk, mégis szükség van rá, például a szezonon kívüli ruhákat és lábbeliket.


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim