Home staging – Önnek is ajánlom! Vagy mégsem?

home staging

Mit jelent a home staging? A legegyszerűbben megfogalmazva az ingatlan eladásra való felkészítése. A gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy minimális beruházással, apró átalakításokkal kihangsúlyozzuk az ingatlan előnyeit, hogy az a vevők számára a lehető legvonzóbbá váljon.

Miért van szükség szakemberre?

Amikor egy ingatlan már hosszabb ideje az otthonunk, teljes mértékben a saját stílusunkra formáljuk. Ezzel nincsen semmi baj, sőt! Így tudunk igazán komfortosan élni. Amikor azonban kikerül az ingatlanpiacra, sajnos gyakran szembesülhetünk azzal, hogy mások számára a mi otthonunk nem feltétlenül a „beleszeretős” kategória. Senki ne vegye ezt rossz néven, hisz mind mások vagyunk. Ez nem Önt, legkevésbé sem az ízlését minősíti. A lakberendezés és a home staging között ugyanis óriási a különbség. A lakberendezés során abban segítünk, hogy az ingatlan a tulajdonos saját álomotthonává váljon. A home staging ezzel szemben olyan szolgáltatás, amikor az Ön korábbi álomotthonának egy semleges, piacképes profilt varázsolunk. Olyat, ami a legtöbb érdeklődő számára könnyen formálható az ő saját stílusára. Ahhoz, hogy a vevő, vagyis a leendő tulajdonos fejével tudjunk gondolkodni a jó ízlés nagyon kevés. Ismerni kell a folyamatosan változó piaci igényeket, és nem árt tisztában lenni az aktuális lakberendezési trendekkel sem.

Mikor éri meg belevágni?

Home staginggel rengeteget nyerhetünk, én személy szerint mégsem ajánlom mindenkinek. Egyrészt, ha sürgős az ingatlan eladása, nem igazán marad idő az átalakításokra. Ahhoz, hogy a home staging igazán beváltsa az ígéretét, meg kell tervezni, és a terveket meg is kell valósítani abban a formában ahogyan azt a szakember megámodta. Ez időben minimum két hetet vesz igénybe, utána kerülhet csak ki újból a piacra az ingatlan. Tehát, két hetet biztosan csúszik az eladás, ezzel számolni kell. Másrészt, mint minden átalakítás, a home staging is stresszel jár. Beszerezni az új elemeket, ha szükség van szakemberre a kialakításhoz, azt is meg kell szervezni. Sokan nem szeretnek ezzel bajlódni. Természetesen ahogy sok kollégám, én is átvállalom a lakás átalakítási munkálatainak a kivitelezését, de lehetséges, hogy erre az időszakra egy ideiglenes szállást kell majd keresni. Aki ezeket a plusz terheket el szeretné kerülni, semmi eretre se vágjon bele semmilyen lakás átalakításba!

Mekkora plusz bevételt jelenthet a home staging?

A home staging során az ingatlan értékének körülbelül 1-2 százalékát szükséges befektetni ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük. Az átalakítást követően viszont a korábbi otthonunk az ingatlanpiacon akár 5-10 százalékkal magasabb áron kelhet el az átalakítást megelőzően becsült értékéhez képest. A végeredmény csodásan hangzik, de ne feledje: az átalakítás nem csak pénz, de energia- és időbefektetés is egyaránt! Önnek megérné?


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim