Mit kell tudni a vintage lakberendezési stílusról?

vintage lakberendezési stílus

A vintage lakberendezési stílus jellemzői

A vintage lakberendezési stílusról mindenkinek a romantika jut eszébe. Antik hatású bútorok, virágminta, csipke, pasztell színek. A vintage környezet rendkívül békés, nyugodt, kiegyensúlyozott. A régi korokat idézi, mintha egy picit visszamennénk az időben. Minden egyes bútornak, kiegészítőnek története van. Nagyon kellemes, szeretetteljes, de mindenekelőtt elegáns, kifinomult stílus.

Vintage lakberendezési stílus az otthonunkban

Ha vintage stílusban szeretné berendezni az otthonát, szánjon rá kellő időt. A legjobb vintage darabokra antikváriumokban lehet rábukkanni, de az összhatást folyamatosan szem előtt kell tartani, mert a vintage, és az ódivatú között nagyon keskeny a határvonal. Ezért javasolt a vintage elemeket (leginkább színben) passzoló modern stílusú enteriőrbe beilleszteni. Egy kellemes vintage stílus kialakítása így jóval egyszerűbb, és a stílus is megengedi ezt a kis könnyítést. Egy-egy romantikus dekoráció, például csipkés terítő, szív alakú levendula párnácskák, virágmintás képek, vázák, kancsók, porcelán szobrocskák, gyertyák, fonott kosarak, kovácsoltvasból, vagy fémből készült kiegészítők. Rusztikus bútorok fém fogantyúkkal, vitrinek, kényelmes fotelek, virágmintás tapéta. Díszpárnák, szőnyegek, függönyök, terítők… textilek minden mennyiségben! A természetes anyagokat részesítse előnyben!

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: elegancia, kifinomultság, nyugalom, antik hatás, romantika

Anyagai: fa, fém, kovácsoltvas, lenvászon, gyapjú, csipke

Színei: halvány lila, és -rózsaszín, világoskék, bézs


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim