Mit kell tudni a skandináv lakberendezési stílusról?

a skandináv lakberendezési stílusról

A skandináv lakberendezési stílus jellemzői

A skandináv lakberendezési stílusra leginkább a természetesség, a harmónia, a praktikum, a nyugalom, az időtlenség, és az egyszerűség jellemző. A nagy felületek: a falak, a bútorok mind világos, leginkább fehér, vagy natúr színűek. A természetes anyagok nagy szerepet kapnak: világos faanyagok, természetes anyagú textíliák. Az intenzívebb színek kisebb felületeken, illetve a kiegészítőkön jelennek meg. A világos színek a feketével is remek kontrasztot alkotnak.

Skandináv lakberendezési stílus az otthonunkban

Ha skandináv stílusban szeretné berendezni az otthonát, a legfontosabb, hogy világos színeket, és természetes anyagokat válasszon! Minden skandináv otthonban nagyméretű ablakokkal találkozhatunk, az itt beáramló természetes fényt erősítik a fehér, vagy nagyon világos falfelületek, a világos bútorok. A textileken már megjelennek az apró minták: virágok, csíkok, kockák, világos alapon a bordó, a kék, a sárga színek meleg árnyalatai. A stílus természetközeliségét a rengeteg natúr fa használata adja. Otthonosságáról a textilek gondoskodnak, különlegességét a színkontrasztok, a hagyományos, és a modern elemek kombinációja (főként a bútoroknál), valamint a természetes anyagok mellett egy-egy fém (anyagú, vagy színű) kiegészítő megjelenése biztosítja. Fontos, hogy minél több természetes fény jusson az egyes helyiségekbe, ezért a skandináv stílus meghatározó tényezője a tér növelése, ami ezt nagyban elősegíti. Leggyakrabban a konyha-étkező-nappali egy nagy, közös térben történő elhelyezésével valósul meg.

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: világos felületek, természetes anyagok, egyszerűség, praktikusság, harmónia.

Színei: fehér, világos szürke, ekrü, bézs, világoskék

Anyagai: fenyő, bükk, juhar, nyírfa, pamut, lenvászon, gyapjú


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim