Mit kell tudni a pop-art lakberendezési stílusról?

pop-art lakberendezés

A pop-art lakberendezési stílus jellemzői

A pop-art lakberendezési stílusról először mindenkinek a színes, népszerű termékeket, márkákat, sztárokat, képregény hősöket ábrázoló plakátok jutnak eszébe. Ennél azonban sokkal többet rejt magában! Gondolta volna, hogy ennek a merész, feltűnő, vibráló stílusnak a legjellemzőbb ismertetőjegyei a hófehér falak, és a semleges padlóburkolatok? A hangsúlyt a futurisztikus berendezésre, a szokatlan kiegészítőkre, és az egyedi dekorációra helyezi.

Pop-art lakberendezési stílus az otthonunkban

Ha pop-art stílusban szeretné berendezni az otthonát, nyugodtan engedje el a fantáziáját! Nem kell minden falnak hófehérnek lennie! Használjon színkontrasztokat, különböző tapétákat, anyagokat, mintákat akár szomszédos falakon! A szőnyeg lehet élénk színű, vagy mintás, csillogó, a csempe is fényes, fekete – fehér. A falakat nagy méretű Andy Warhol stílusú poszterek, plakátok borítják. Ez az igazi pop-art lakberendezésA berendezést tekintve fontos, hogy kevés bútort válasszon, ne zsúfolja túl a teret! A bútorok legyenek lekerekítettek, fényes felületűek, egyedi mintával, vagy formavilággal, és inkább kisebb méretűek (gardrób helyett polcok, és komód), lehetőleg színes műanyagból, vagy üvegből. Egy szetten belül is lehetnek különböző darabok, például két különböző mintájú fotel, vagy különböző színű étkező székek. A kiegészítők is nagyon izgalmasak: egyedi, akár saját készítésű, fényes, színes, vagy mintás vázák, párnák, faldekoráció. A lámpák is szokatlan formájúak: sziluettek, állatfejek, stb. A csillogás nagyon fontos stílusjegy, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő világításra, ami ragyogóan visszatükröződik a fényes felületeken: a padlón, a bútorokon, és a dekoráción egyaránt! Akár egy jól megválasztott, jó helyen kialakított neonvilágítással is feldobhatja az enteriőrt!

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: változatosság, élénk színek, egyedi bútorok, fényes felületek, formabontó kiegészítők 

Színei: piros, pink, sárga, narancs, kék

Anyagai: műanyag, üveg, műbőr


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim