Mit kell tudni a modern lakberendezési stílusról?

a modern lakberendezési stílusról 1

A modern lakberendezési stílus jellemzői

A funkcionalitás, az elegancia, a letisztultság, a tágas terek, és a meleg színek kompozíciója, melyben a természetes, és mesterséges fények egyaránt központi szerepet kapnak. Egyszerűsége, és díszítetlensége miatt gyakran ridegnek is tűnhet, ám ezt a ridegséget a megfelelő bútorokkal, szőnyegekkel, függönyökkel lágyítani engedi a stílus.

Modern laberendezési stílus az otthonunkban

Ha modern stílusban szeretné berendezni az otthonát, a funkcionalitást helyezze előtérbe, vagyis minden bútornak, berendezési tárgynak, kiegészítőnek legyen meg a saját szerepe! Fontos, hogy próbáljon meg minél egyszerűbb, átláthatóbb enteriőrt kialakítani. Ezt az átláthatóságot úgy érheti el a modern lakberendezési stílus jegyeit alkalmazva, hogy semmit sem hagy szem előtt: nincsenek dekorációs elemek, sőt, a használati tárgyakat se hagyja elöl! Olyan bútorokat válasszon, ahová jól el lehet rejteni mindent, amit csak tud! Csak a legszükségesebb bútorokkal rendezze be a rendelkezésre álló teret! Ezt az egyszerűséget, dísztelenséget a megfelelően kiválasztott textilekkel teheti otthonosabbá. A modern stílus kialakítása során a legfontosabb szerepet a fények, és a felületek kapják! Világos falak, nyitott terek, jól átgondolt megvilágítás. A modern stílusban berendezett otthon dísze a világítás, ezért a természetes fények mellett a mesterséges fények kialakítása is főszerepet kap.

Néhány szóban összefoglalva

Legfontosabbak: világítás, nyitott terek, funkcionalitás, színek, és textúrák.

Színei: barnás, szürkés, meleg árnyalatok: barna, beige, tejeskávé.

Anyagai: fém, fa, kő, üveg, bőr.

*Az összes stílus közül a modern lakberendezési stílust mondanám az egyik hozzám a legközelebb állónak. Azt azonban tudni kell, hogy ritkán sikerül egy otthon minden elemét a kedvenc stílusunknak megfelelően kiválasztani. Gyakran előfordul, hogy a berendezés 1-1 eleme más stílust képvisel, olyat, ami jól illik az eredetileg kiválasztott fő stílusunkhoz.


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim