Mit kell tudni a minimál lakberendezési stílusról?

minimál lakberendezési stílus

A minimál lakberendezési stílus jellemzői

A minimál lakberendezési stílus az egyszerűség, letisztultság, rendezettség stílusa. Úgy teremti meg a tökéletes harmóniát, hogy csak a legszükségesebb elemeket helyezi az enteriőrbe, meghagyva a lehető legtöbb szabad teret. Az a csekély berendezés is szögletes, horizontális, visszafogott színvilágú, de rendkívül magas minőségű. Kiegészítőkben sem bővelkedik, de megenged egy-egy lágy színű, geometrikus formavilágú dekorációt, párosával elhelyezve.

Minimál laberendezési stílus az otthonunkban

Ha minimál stílusban szeretné berendezni az otthonát, próbáljon mindent elrejteni szem elől! Sokan ridegnek gondolják, mert a minimál nem fér össze a klasszikus értelemben vett kiegészítőkkel, amik az „otthon melegét” biztosítják. Nincsenek a polcon családi fotók, vagy emléktárgyak, könyvek, nincsenek élénk színek, és minták, sem hivalkodó elemek. Függönyözés tekintetében is eltér a hagyományostól, jellemzően lapfüggöny, esetleg szalagfüggöny jöhet szóba. Két dolog van, ami a minimál stílus alapja, és a tökéletes kialakítasához szükséges. Ezek, a rengeteg természetes fény, és a nagy terek! Mivel nagyon kevés bútort fog elhelyezni az otthonában, fontos, hogy minden passzoljon egymáshoz! Ez gyakran rengeteg időt, energiát, és pénzt emészt fel, de a végeredmény elérése érdekében érdemes rá áldozni. Egyszerűnek tűnhet a minimál stílus kialakítása, de elérni azt a hűvös eleganciát, ami magabiztosságot sugall, és így teremt harmóniát, sokszor nem egyszerű feladat. A legnagyobb hangsúly a minőségen van. A bútorok egyszerűek, szögletesek, elegánsak, egyszínűek. Ami csak lehet, legyen elrejtve, beépítve, és mindenképpen semleges színekben gondolkodjon! Viszont, egy-egy híres tervező által készített bútor is lehet az otthona díszítő eleme! Ez az igazi minimál lakberendezési stílus.

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: letisztult, rendezett terek, geometrikus formák, magas minőség, elegancia, visszafogott színek!

Színei: fehér, szürke, fekete, pasztell színek

Anyagai: lakkozott fa, alumínium, rozsdamentes acél, simított beton, kő, üveg, magas minőségű műanyag


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim