Mit kell tudni a klasszikus lakberendezési stílusról?

a klasszikus lakberendezési stílusról 1

A klasszikus lakberendezési stílus jellemzői

Ha a klasszikus lakberendezési stílust jellemezni szeretnénk, elsősorban a tágas tereket, a nagy belmagasságot, az ünnepélyes, elegáns, kifinomult, ízléses, időtálló berendezést, az antik bútorokat, a szimmetrikus elrendezést, a meleg színeket, és minden tekintetben a luxus minőséget kell említenünk. A klasszikus lakások kialakításánál az egyensúlyra, a nyugalomra kell törekedni. Emellett rengeteg a kiegészítő: festmények, szobrok, vázák, szőnyegek, függönyök, falvédők, csipke kiegészítők. Mennyezeti lámpát illetően mindenképpen csillárban kell gondolkodni, de nagy jelentőségük van a párban, szimmetrikusan elhelyezett asztali-, és állólámpáknak is.

Klasszikus laberendezési stílus az otthonunkban

Ha klasszikus lakberendezési stílusban szeretné berendezni az otthonát, biztosan kedveli a magas minőséget, az időtálló anyagokat, az egységet alkotó bútor- és kiegészítő párokat. A központi szerepet a kandalló fogja betölteni. A csillogó arany szín használata szinte kötelező, mely eleganciát, fényűző enteriőrt kölcsönöz. A díszlécekkel jellemzően klasszikus otthont teremthetsz, a klasszikus minták (virágok, csíkok, sakktábla minta) előkelő, méltóságteljes, az antik bútorok pedig kényelmes, megnyugtató hatást keltenek. Ez utóbbiak sosem mennek ki a divatból, és tartósságuknak köszönhetően hosszú távú befektetésként is tekinthet rájuk. A textíliák (szőnyegek, függönyök) rendkívül fontosak, (szintén) kizárólag luxus minőségben! Rengeteg kiegészítőt kell beszerezni: fehér porcelán szobrokat, díszes vázákat, gyönyörű csipkéket, aranyozott keretű festményeket, és tükröket, gyertyákat. A szimmetrikus hatás elérése érdekében lehetőség szerint mindent párban vásároljon meg, és úgy is helyezze el. Fontos, hogy a tárgyak elrendezésénél próbáljon tökéletes harmóniát kialakítani. Ez az igazi kalsszikus lakberendezés.

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: antik bútorok, szimmetria, elegancia, luxus minőség, kiegészítők

Színei: barna, bézs, drapp, arany, bordó, téglavörös, rozsda, narancs, sárga

Anyagai: tömörfa, márvány, gránit, kristály, selyem, bársony, csipke


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim