Mit kell tudni az eklektikus lakberendezési stílusról?

az eklektikus lakberendezési stílusról 2

Az eklektikus lakberendezési stílus jellemzői

Az eklektikus lakberendezési stílus a különböző stílusok tudatos keveréséből kialakított lakberendezést jelenti. Rendkívül sokszínű, és nem csak a különbözőségek miatt. Az élénk színek használata nagyon gyakori, szinte minden eklektikus otthon bővelkedik bennük.

Eklektikus laberendezési stílus az otthonunkban

Ha eklektikus lakberendezési stílusban szeretné berendezni az otthonát, válassza ki azt a 2-3 különböző lakberendezési stílust, amelyik a legjobban tetszik Önnek. Próbáljon meg egymástól minél távolabb álló stílusokat választani, az izgalmas összhatás elérése érdekében. Ennél a stílusnál a legfontosabb a tervezés, hogy tudatosan alakítsa ki az enteriőrt, és legyen konkrét elképzelése. Annak érdekében, hogy ne egy zűrzavaros otthont teremtsen (nagyon kell vigyázni, mert könnyen túlzásba lehet esni), a különbözőségek mellett találjon valamit (egy anyagot, egy színt), ami mentén mégis összhangba tudja hozni az eltérő stílusokat, és ez alapján alakítson ki egy egységes, harmonikus teret. Nem is olyan egyszerű, igaz? Hogyan teheti könnyebbé? Először is, ne akarja túlzsúfolni csak azért, hogy az egyes stílusokból minél több elemet megjelenítsen. Csak a legfontosabbakra koncentráljon. Azzal is megkönnyítheti a dolgát, ha kiválasztja az Önhöz, vagy az otthona stílusához építészetileg legközelebb álló stílust, és ehhez igazítja a többi 1-2 stílust, amit szeretne megjeleníteni. A végeredmény egy lélegzetelállító, teljesen egyedi, csak az Ön személyiségét, és kreativitását, a művészi énjét tükröző otthon lesz. Az eklektika, bár egyszerűen hangzik, mégis az egyik legnehezebb, de egyben leglátványosabb stílus mind közül. Bár úgy tűnhet, hogy nincsenek szabályok, vannak olyan irányvonalak, amik mentén haladni kell a cél elérése érdekében. Ezek a harmóniára, egyensúlyra való törekvés.

Néhány szóban összefoglalva

A legfontosabbak tehát: stílusok keverése, sokszínűség, élénk színek, kreativitás, kükönbözőségekből tökéletes összhang

Színei: élénk színek, sokszínűség

Anyagai: nem határozható meg


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim