A lakberendező feladata

a lakberendező feladata

A lakberendező feladata röviden az ingatlan ideális belső terének a kialakítása. A legfontosabb a harmóniára törekvés bármely lakberendezési stílus választása esetén. Ügyfeleink azért keresnek meg bennünket, hogy olyan otthonban élhessenek, amelyben nem kell kompromisszumot kötni. Ahol minden a saját igényeikről szól, előtérbe helyezve nem csak a dizájnt, hanem a funkcionalitást és a szükségleteket is. Ahhoz, hogy elérjük a tökéletes végeredményt, érdemes az elején kezdeni.

Mikor kell a lakberendezővel felvenni a kapcsolatot?

A lakberendező feladata nem csak a díszpárnák kiválasztása. Segítséget nyújtunk a teljes kialakítási folyamatban, ezért érdemes bevonni bennünket a munkába már az építkezés, vagy átalakítás legelején. A térszervezés, vagyis a helyiségek ideális elrendezése a legelső feladat. Az egyedi igények figyelembevételével kialakítjuk a tökéletes elrendezést ideális helyiségkapcsolatokkal és közlekedő útvonalakkal. Ehhez igazodnak a térelválasztó falak, majd következhet a berendezés kialakításának a megtervezése. A bútorokhoz, gépekhez, berendezésekhez igazítjuk az elektromos- és vízkiállásokat, így elkerülhetjük az utólagos födém fúrást, falbontást, vésést, burkolat visszabontást, újrafestést és a lógó, összegabalyodó vezetékeket, kábeleket, a kihasználatlan, vagy éppen hiányzó dugajlakat és az elosztó-rengeteget is elfelejthetjük. Ehhez azonban elkerülhetetlen, hogy a lakberendező szoros együttműködésben dolgozzon a kivitelezővel. A berendezés kialakításán akkor is elkezdhetünk dolgozni, amikor a falfesték már megszáradt. Ilyenkor a berendezést a kivitelező által létrehozott térbe tervezzük be, ami általában kompromisszumokkal, vagy utólagos bontással, építéssel, véséssel, újraburkolással és újrafestéssel jár. Ezért én mindig azt mondom, hogy akkor érdemes a lakberendezőt felkeresni, mikor az első tervek elkészültek, vagy eldöntöttük, hogy belevágunk az átalakításba. Egy lakberendező feladata tehát igen széles körű és ez még nem minden.

A lakberendező további feladatai

Egy lakberendező a munkaideje nagy részét a számítógép előtt, tervek elkészítésével tölti. Amikor a tervek elkészültek, kezdődhet a megvalósítás kivitelező segítségével. A lakberendező ideális esetben nem engedi el az Ügyfele kezét, a tervek átadását követően, hanem aktívan részt vehet a kialakítás folyamatában is. Ezt megteheti saját kivitelező csapatával, vagy az Ügyfele által választott kivitelezőnek nyújt segítséget. A lakberendező feladata tehát igény szerint a tervezői művezetés, melynek során személyesen végigkíséri a kivitelezés folyamatát, ezáltal gördülékenyebben haladhat a tervek megvalósítása, és saját kivitelezői csapatának irányításával az Ügyfelünk biztos lehet benne, hogy a tervek kivitelezése a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban, a munkafolyamatok lebonyolítása a megfelelő ütemben és sorrendben halad majd. A kivitelezés folyamán sor kerülhet közös üzletlátogatásra, illetve további tanácsadásra is. A lakberendező munkája tehát nem mindig ér véget a tervek elkészítésével. Ideális esetben a lakberendező végig kísérheti, de akár meg is szervezheti a kivitelezési munkálatokat is.


Szívesen olvasna még több lakberendezés témájú cikket?

A blogomon további bejegyzéseket találhat, ahová érdemes időről-időre visszatérni, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb bejegyzések.


Hasznos linkek

Lakberendezőre van szüksége? Kérjen ingyenes konzultációt a kapcsolat oldalon keresztül: https://homestyling.hu/kapcsolat/

Időnként szívesen olvasna lakberendezés témájú cikkeket? Kövesse a Facebook és Instagram oldalamat

Esetleg eljönne velem vásárolni? Csatlakozzon a privát Facebook csoportomhoz, ahol megosztom a lakberendezési üzletekben szerzett tapasztalataimat.

Szeretettel várom mindegyik platformon!

Legutóbbi bejegyzéseim